Insimenator.org
July 05, 2022, 05:51:37 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Are you wondering if Seasons will run on your computer?  (Read 10664 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
XPTL297
Member

Posts: 564


View Profile
« Reply #15 on: March 01, 2007, 07:50:53 am »

I will sure read up to puke before I buy any new Expansion. My systems will sure pass but I'm much more worried about what Seasons or further will ruin in My gaming way.
Not sure if my second comp will support the EP but anyway I would risk it first if analysing a new add-on. I'm so satisfied with the result I got up now that risks for me are really risks.
Logged
y2krobie
Member

Gender: Male
Posts: 475



View Profile WWW
« Reply #16 on: March 02, 2007, 12:46:54 am »

wow thanks!!!
Logged

ehardy
Member

Posts: 6


View Profile
« Reply #17 on: March 03, 2007, 01:28:27 am »

I did not  bother running the test..why because I know my  processor is too slow at 1.3 MHZ.... Everything else would pass..I looked into replacing and/or Double Clocking the processor.. but so far I have not had to...

I have Seasons and have played it for 24 hrs... yes the game runs a bit slow and occasionally freezes if I have too many Sims on a lot or try to give too many commands.... but I already know that I need a new computer... I am just waiting til the get the bugs out of Vista.......

Thanks for the link.... but with all the puter problems I have had in the past year I am very familair with my hardware and software..
Logged
Frog_Man
Member

Posts: 692


View Profile
« Reply #18 on: March 03, 2007, 03:33:03 am »

my video card didn't pass for reccomendation, but passed as a minimum.

I got this:

Quote
Video Card
Recommended: NVIDIA GeForce 6600 or greater; ATI Radeon 9600 or greater.
You Have: NVIDIA GeForce 6150 LE (GeForce 6150 LE)  FAIL: Sorry, your video card does not meet this recommended requirement. Upgrading to a more powerful video card will make all your applications look better. Click the 'We Recommend' button to see some great options.  
 Video Card Features - Minimum attributes of your Video Card  Video RAM: Required - 128 MB , You have - 256.0 MB
 Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes
 Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes
 Vertex Shader Ver.: Required - 2.0 , You have - 3.0
 Pixel Shader Ver.: Required - 2.0 , You have - 3.0
 
 


I need to upgrade this...

I need a 'NVIDIA GeForce 6600 or higher' apparently.
« Last Edit: March 03, 2007, 03:46:13 am by Frog_Man » Logged
Tenshii~Akari
(~TA12~)
Super Mod
*****
Gender: Female
Posts: 3390


(~* Go Pink: Find the Cure *~)


View Profile WWW
« Reply #19 on: March 07, 2007, 08:43:01 am »

What a relief!  My laptop will still run with Seasons installed.  :smile bi: Thanks for the info, Sleepy.
Logged

sumpsychochic
Member

Gender: Female
Posts: 188


Tiffany


View Profile
« Reply #20 on: March 08, 2007, 02:07:49 pm »

Well it says I failed with the graphics card, but Seasons still runs on my laptop fine, even with all settings set as high.
*shrugs* it can lag a little at times though.
Logged

poisonedsodapop
Member

Posts: 46


View Profile WWW
« Reply #21 on: March 11, 2007, 10:52:45 pm »

Ha, I failed the video card tests.

Video Card
Minimum: NVIDIA GeForce2 GTS or greater; ATI Radeon 8500 or greater.
You Have: Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family (Intel(R) GMA 950)
      FAIL: Sorry, your video card does not meet this minimum requirement.   
   Video Card Features - Minimum attributes of your Video Card
   
   Video RAM: Required - 32 MB , You have - 128.0 MB
   Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes
   Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - No
   
   Video Card Driver Version (DirectX)
Your driver version number is: 6.14.10.4543
       FYI: Make sure you have the latest driver for your video card. Click 'Free Driver Update' and we'll direct you to your video card manufacturer.

Too bad I can't update it though on a laptop.
Logged

Serafina
Member

Posts: 1575


View Profile
« Reply #22 on: March 11, 2007, 11:17:45 pm »

Poison, my desktop worked with an intel chip. It didn't lag or anything. I upgraded anyways cause I got some money to spend on me but it worked just fine.
Logged

[SIGPIC][/SIGPIC]
I've never been the kind to ever let my feelings show
And I thought that bein' strong meant never losin' your self-control
But I'm just drunk enough to let go of my pain
To hell with my pride, let it fall like rain
From my eyes Tonight I wanna cry
[/COLOR]
poisonedsodapop
Member

Posts: 46


View Profile WWW
« Reply #23 on: March 12, 2007, 11:10:39 pm »

Quote from: Serafina;623000
Poison, my desktop worked with an intel chip. It didn't lag or anything. I upgraded anyways cause I got some money to spend on me but it worked just fine.


It works, lags a bit, but other than that it's good. The lag may be from so many of my downloads and what not. I know my desktop actually manages to handle the game worse, but then again that doesn't matter because my desktop is dead at the moment. Oh, and I also can't make videos on my laptop but it takes a lot of work anyways so it doesn't bother me any since I suck at them.
Logged

Rue
Member

Posts: 94


View Profile
« Reply #24 on: March 13, 2007, 08:46:04 pm »

I got this:

Video Card Driver Version (DirectX)

Your driver version number is: 6.14.10.7772   FYI: Make sure you have the latest driver for your video card. Click 'Free Driver Update' and we'll direct you to your video card manufacturer.


Do you think I should download the newer one or leave it as it is?
Logged

Read my story:
Awakening
Thiede won the spot of bassist in: http://www.insimenator.org/showthread.php?t=27739 WHITE CLAUDIA
gentjt
Member

Posts: 5


View Profile
« Reply #25 on: March 14, 2007, 10:01:22 am »

Test accurate?  It said I failed that test but I can still plaly Season with no problems.  I wasn't worried about that test.
Logged
hardwaretoad
Member

Posts: 642



View Profile
« Reply #26 on: April 09, 2007, 06:11:13 pm »

It failed to detect my SLI as well. My AMD 3800+ was at "2.01 Ghz rated at 5.70 Ghz"... that seems to be stretching things just a "little" to say the least. Oh well, still a handy thing to give peeps the basic knowledge of what's lurking in your tower. Thanks...
Logged

\"Jeux sans Frontieres\"...
meanalessia
Member

Posts: 136



View Profile WWW
« Reply #27 on: April 10, 2007, 09:01:25 am »

very useful, for my silly pc =) .....thx
Logged

αℓзςςια♥©*Now you can have me in your game: meanalessia's self-sim v1.0// <3[/B]
Coming up: my self-sim, v2.0!:toothy8:
meanalessia
Member

Posts: 136



View Profile WWW
« Reply #28 on: April 10, 2007, 09:21:11 am »

uh ggrat, i've already found that my pc would not run seasons ç__ç
Logged

αℓзςςια♥©*Now you can have me in your game: meanalessia's self-sim v1.0// <3[/B]
Coming up: my self-sim, v2.0!:toothy8:
Sein
Member

Posts: 120


View Profile WWW
« Reply #29 on: May 10, 2007, 04:46:26 pm »

I'm gonna need this for the Sims 3... that's for sure!
Logged

"There is no remedy for love but to love more" - Henry David Thoreau

Pages: 1 [2] 3
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.07 seconds with 30 queries.
SimplePortal 2.1.1